Geometrie roti

De ce are nevoie masina dumneavoastra de geometria rotilor?

 Pentru rularea corecta pe carosabil, orice autovehicul are nevoie ca rotile sa fie perfect aliniate, una fata de cealalta si sa fie perpendiculare pe suprafata de rulare in conformitate cu specificatiile indicate de constructorul autovehiculului. O geometrie corecta a rotilor asigura o directie de rulare liniara si asigura o durata mai mare de viata pentru anvelope.

Daca se ajunge in situatia in care unghiul de fuga este dereglat sau a fost reglat incorect, anvelopele se vor uza neuniform si este posibil sa apara chiar probleme tehnice la sistemul de directie si supensie. Daca geometria rotilor nu este executata corect creste riscul de accident, creste consumul de carburant si totodata anvelopele pot suferi deteriorari iremediabile. 

Cand se recomanda efectuarea geometriei rotilor?

Este recomandat sa efectuati geometria rotilor la fiecare schimb sezonier (vara – iarna) de anvelope sau la fiecare 10.000 de kilometrii parcursi. Geometria rotilor trebuie realizata si in cazul in care:

🔧 ati montat un set de roti noi, care au diametrul diferit fata de cele initiale;
🔧 ati lovit puternic cu rotile intr-o bordura sau groapa;
🔧 observati ca anvelopele se deterioreaza neuniform si rapid;
🔧 masina are tendinta sa traga intr-o parte, in timpul mersului;
🔧 consumul de carburant creste brusc;
🔧 ati schimbat o componenta a sistemului de directie (bielete, capete de bara, pivoti, etc.) sau a sistemului de suspensie;

In unitatea Antares Motors detinem echipament de ultima generatie pentru a efectua geometria rotilor pentru orice tip de autoturism, pana in 3.5 tone.

 

FORMULAR PROGRAMARE

Un reprezentant Antare Motors va lua legatura cu dumneavoastra in cel mai scurt timp.

servicii fundal